sophievarnas

Kategori: Tips!/Tips?

In till Erikslund

Godmorgon!
Vaknade vid 10.00 då Lilly hoppade upp i min säng och skällde.. Fick sova lite längre än vanligt iaf!
Jag ska som sagt in till Erikslund idag, ska även beställa tid för nagelförläning till mig. Är dock orolig över att mina riktiga naglar kommer vara helt förstörda då jag tar bort akrylnaglarna. Jag har faktiskt ganska fin och långa naglar, de riktiga alltså. Så vill inte förstöra de allt för mycket.. Någon av er som har någon erfarenhet kring det?
Tipsa gärna! PUSS
Den här bilden tog jag samma dag som jag hade fixat de i salong inför skolavslutningen. Där är de alltså rejält "nerfilade".

ÄR MED OCH TÄVLAR..

..om ett tagelarmband! Klicka HÄR för att se regler för deltagande! 
  

Twitter, Facebook, Instagram och Youtube

Tänkte dela med mig av mina andra konton på andra sociala medier!

Instagram - @sophievarnas den är privat men accepterar de flesta.

Facebook - Sophie Varnäs accepterar nästan alla där också.

Youtube - Sök på "Sophie Söderström Varnäs" eller klicka HÄR Och om ni prenumererar så får ni ju direkt reda på när videon är uppladdad, för det tar alltid längre tid när den ska upp på bloggen innan ni ser den. Om ni klickar på ordet "HÄR" ovan, så är det det översta kontot "Sophie Söderström Varnäs" som ni ska klicka på.
 
Twitter - @sophievarnas heter jag även där!
  

Några tips på bra kameror?

Jag håller på att spara ihop pengar till en ny systemkamera, så strax efter julafton så kommer jag förhoppningsvis att ha råd med en!
Men jag har verkligen ingen aning om vilken kamera jag vill ha, har ni några tips? Skriv dom ni kommer på och strunta i priset på den, men den ska uppfylla några få krav:
* Den ska ta riktigt bra bilder, eller möjligheten att kunna ta riktiga "proffsbilder" ska finnas
* Det ska gå att filma med den men det behöver inte vara något speciellt med själva filmningen, men funktion ska finnas
* Det ska gå att ha ett Sony teleobjektiv på den
* Den ska gå att köpa i någon affär i Västerås
Och det spelar ingen roll om det är Nikon, Sony, Canon osv, den ska helst bara uppfylla kraven ovan! Har ni några tips på kameror så skulle jag verkligen uppskatta att ni delade med er av de!
PUSS
  

TIPS - klara av skolan lättare

Jag har i flera år haft en väldig ångest över skolan, och får jag ett resultat under betyget C så tycker jag att jag är dålig för att jag hade kunnat ge så mycket mer, att jag hade pluggat som en galning räckte inte osv, att jag kände mig besviken på mig själv.
Så jag har börjat planera min tid mycket mer, jag börjar inte att plugga till ett stort Historiaprov kvällen innan provet utan jag delar upp det på flera dagar innan.
Så bara att jag kommer till skolan den dagen provet är, och är förberedd är en belöning för mig, det gör att jag klarar av skolan lättare. Jag brukar också tänka inför veckor som den här veckan som varit, att "jag vet att det är väldigt mycket nu, men jag kommer att klara det och efter det så kommer jag att vara så himla stolt över mig. Jag kommer att kunna ta helg med stolthet, jag kommer vara nöjd med mig själv." Vet ni hur härlig känsla det är? Samma känsla får jag inte om jag en vecka tidiagre inte tänkt att "gud vad jobbig den här veckan kommer bli". Jag måste nästan ha lite ångest över kommande dagar, och en del press.

Så bestäm dig för att plugga varje dag minst 3-5 dagar innan provet och gör ingenting onödigt de eftermiddagarna, utan åk hem direkt efter skolan, ät något gott samtidigt som du pluggar koncentrerat, sedan kanske du har träning, gå på den, om du har tid till att plugga till provet vid andra tillfällen. Förstå sen när du kanske får ett resultat som du är supernöjd med? Det är så värt det. Du pluggar för din framtid, du går upp på morgonen för att fixa en dag till i skolan, vägen till din framtid.

När du sedan har klarat av den här otroligt jobbiga veckan eller det jättejobbiga provet som du haft ångest över, UNNA dig något riktigt gott, umgås med de som får dig att må bra, träna, festa, gör vad som får dig att må bra, något som du verkligen känner att "det här förtjänar jag efter allt pluggande". Jag tror ni alla känner ungefär som jag skrivit?
Det funkar jättebra för mig iaf, det är olika för alla!
Lite peppande citat. 
    

Så inspirerad

Juliah Strand tror jag nog att de flesta vet vem det är? Det är i alla fall en tjej på 15 år som har förlorat sin mamma, pappa och ena syster i olika händelser. Trots det så kämpar hon på som bara den! Hon går till skolan fast det är otroligt mycket ångest kring det, hon sköter sin stora blogg och umgås en massa med vänner, shoppar osv.
Men inte bara det, hon inspirerar otroligt många också. På senaste tiden så har hon blivit jättebra på att uppdatera ofta och med grymma inlägg! Hon motiverar en till att fortsätta kämpa.

Hon skriver t.ex. "du vaknar upp en måndagsmorgon och har ångest över en hel vecka i skolan, en massa plugg och allmänt jobbigt skolarbete. Vänd på det och se det positiva, du går till skolan just idag för att plugga för din framtid och ditt liv. Se fram emot det roliga du ska göra i helgen eller efter skolan istället!" - det var på ett ungefär vad hon brukar skriva. HON motiverar mig! Grym tjej det där!
Ville bara att ni skulle få ett enskilt inlägg om henne just bara för att hon motiverar så många och kämpar på trots allt!
Juliahofsweden.se ♥

Förslag på skriftliga inlägg också?..

Hej!
Jag skulle vilja ha lite tips/förslag på skriftliga inlägg också, har ju fått en del förslag på videos men vill ha lite skriftliga inlägg också! Tänkte skriva en del tips-inlägg, vad för tips får ni själva bestämma! Smink, parfymer, krämer, kläder, smoothies? Vad som helst!
Kommer att skriva de här inläggen på helgerna, troligtvis. Eller när jag har tid på vardagarna, så inläggen kommer upp någon gång under dagen i veckorna när jag är i skolan. Slösar nämligen alldeles för mycket internet så ska dra ner på användningen av internet på mobilen nu, så då är det ju toppen om det kommer upp tidsinställda?! Puss!
  
Bild från ett annat "tips-inlägg"

TIPS - moroccanoil!

Hej!
Tänkte tipsa om produkten som gör UNDERVERK!
Det är nämligen Moroccanoil! Det är en olja som man har i håret, den används både för att reparera håret och är ett värmeskydd. Har man blondt hår så får man välja oljan "light" (tror jag?) och har man mörkt hår "dark" (?).
Den gör verkligen underverk. Jag har mest använt den innan jag ska platta håret och håret blir så otroligt lent, det är helt sinnessjukt.
Produkten är ganska dyr men den finns i två olika storlekar så den lite mindre är ju givetvis billigare.
Så letar ni efter en bra olja/värmeskydd för erat hår, tvivla inte på att köpa en moroccanoil!!

TIPS! Body scrub på benen

Hej!
Tänkte tipsa om en sak som jag provade igår.
Jag hade nämligen hört att om man använde en body scrub direkt efter att man t.ex rakat benen och sedan smörjer in de så skulle de vara hur lena som helst i flera dagar!
Så jag provade med bara scrub'en (rakade inte benen), för de borde ju bli lite lena ändå? Så då provade jag det och det kändes verkligen som att benen blev mindre håriga och lenare! Jättebra ju? Kommer lätt att göra det fler gånger!
Så det som behövs för att göra det jag gjorde är en bra body scrub (mina är från the body shop och de rekommenderar jag verkligen) och sedan en body butter efteråt.

Det var den jag använde igår, bilden är tagen från Google! 

Upp